Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Det här är inte värdigt

Veddige. Jag är den förste att erkänna att mycket som sker och många beslut som fattas i Varbergs kommun, sköts på ett förträffligt sätt och att vi oftast kan vara stolta över våra politiker/beslutsfattare, men ibland kan vi ”gräsrötter” inte förstå hur vissa besluten kan ha fattats. Här kommer ett sådant exempel:

Det talas ofta om vårt gemensamma ansvar när det gäller att bidra till flyktingars mottagande och integration och det borde naturligtvis vara självklart att vi, var och en, försöker bidra på ett eller annat sätt till att dessa utsatta och ofta traumatiserade människor ska finna sig tillrätta i vårt svenska samhälle. Att då, som i fallet med Varbergs kommuns förläggning i Veddige, som nu är under uppförande, placera den vägg i vägg med ”sopstationen”…. (återvinningsstationen kallas ofta så i folkmun) – då måste väl beslutet ha fattats utan minsta tanke på vare sig känslor eller värdighet.

Att placera förläggningen på denna mörka plats, intill och med samma infart som ”sopstationen” och dessutom med en mörk och hårt trafikerad (mest tung trafik) väg intill. Ja, det förstår ju vem som helst att detta blev fel, fel, fel…

Vad ger detta för signal när dessa utsatta människor anländer och ska försöka finna sig tillrätta i samhället och med oss som bor här – men förpassas till ”sopstationen”.

Till råga på allt så fungerar ofta tömningen av avfallscontainrarna intill asylboendet (utanför återvinningsstationen) väldigt dåligt och mängder av ”sopor” hamnar ofta utanför avfallsbehållarna och blåsten, som nästan alltid är västlig, bär iväg avfallet mot…..ja, just det – mot det blivande asylboendet.

Nej, om det ännu är möjligt – stoppa bygget och hitta en värdigare plats.

Sten Unosson

MEST LÄST