Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Klitter021
Klitter. Jag är inte orolig för att människor rör sig i klitterna, varenda sommardag rör sig tusentals människor på strand och klitter utan någon större påverkan.

Därför sa vi ja till mc-race

Svar

Mc-race skulle förstöra Skrea strand (21/4).

Insändare. Vi har tagit till oss fakta och sakkunskap kring vad detta faktiskt handlar om, hur arrangemanget skall genomföras och hur stranden skulle påverkas.

Jag är inte orolig för att människor rör sig i klitterna, varenda sommardag rör sig tusentals människor på strand och klitter utan någon större påverkan, förutom att vi får lägga mycket resurser på att plocka upp allt skräp som en del besökare glömmer att ta med sig hem. Jag är inte orolig för att en större mängd människor skulle gå eller stå i klitterna under några timmar en dag i oktober. Kommunekologen har ju dessutom sagt att det snarare är bra för klitterna med rörelse.

Själva tävlingen går ut på att köra motocross under cirka 3-4 timmar ner på stranden. Fram och tillbaka, vi har gjort bedömningen att det inte kommer att skada varken stranden, sanden eller miljön. För er som är intresserade av hur miljökonsekvens beskrivning ser ut och hur man jobbar med t ex spill eller miljöfarligt avfall så hänvisar jag till SVEMO:s miljöpolicy, det är ett av alla dokument vi haft som underlag för vårt beslut. Jag tycker verkligen det var starkt och modigt av socialdemokraterna i nämnden att gå emot partiet och inte fatta beslut utifrån känslor utan från kunskap.

För när man skall fatta beslut så är det viktigt att man tar till sig just fakta och kunskap, och inte bara sätter sig på en hög häst och dundrar att det dummaste man någonsin hört. Det visar bara på okunskap och oförmåga att leda en kommun, så jag ber om ursäkt för att jag benämnde Per Svensson med fel titel. Hans framtid är givetvis fortsatt som oppositionsråd.

Per Johansson (C)

ordf kultur&fritidsnämnden

 

Läs mer om Insändare om mc-race på Skrea strand
MEST LÄST