Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Bild: Robert Boman / falkenbergsbild.se

  Därför är nyhetsrapporteringen ojämn

  Intresset för fotbollen måste komma inifrån den egna föreningen.

  Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

  I dag går jag in på HNs webbsida för att läsa om helgens sporthändelser. Jag noterar då att totalt på sportsidan på webben kan man hitta 14 artiklar om Falkenbergs FF och en artikel om IF Böljan Falkenbergs damlag.

  Två lag som spelar på samma nivå, Superettan och Elitettan. Förra veckan kunde man förvisso läsa en krönika i HN där sportreportern frågade sig varför inte fler personer går och stöttar stadens bästa damlag. Ett av svaren kanske kan vara att den lokala tidningen nästan inte ger damfotbollen något mediautrymme alls...

  Om media började tänka på jämställd nyhetsrapportering så kanske även publiken kommer upptäcka att även i lördags kunde man se riktigt bra fotboll på arenan.

  Marcus

  Svar:

  Tack för dina åsikter. Vi har ju inte bara en sportsida på webben. Vi håller på att bygga om vår undersajt under våren. Böljan Falkenberg har en egen undersajt och där kan du just nu hitta flera artiklar än en, om än äldre sådana. När tekniken är på plats ska alla artiklar om Böljan Falkenberg hitta in dit och förhoppningsvis blir det lättare för dig att hitta de artiklar vi skriver.

  För skriver om IF Böljan Falkenberg, det gör vi. Det är orättvist att skriva att vi nästan inte ger damfotbollen något utrymme alls. Vi skriver också om Valinge Derome och om Tvååkers damer. Och om svenska landslaget. Vi hade gärna live-tv-sänt Böljan Falkenberg också. Men från och med i år kräver Elitfotboll Dam en summa per match vi inte anser vara relevant.

  För vi utvärderar både sändningar och texter vad gäller tittning och läsning och utan att ta i så är exempelvis intresseförhållandet; Falkenbergs FF-Böljan Falkenberg 5-1. Alltså fem gånger så många läser artiklar om Falkenbergs FF.

  Det är heller aldrig ett mediehus ansvar att locka publik eller skapa intresse. Det måste komma inifrån den egna föreningen. Med bra resultat och genom att tipsa om bra historier med allmänintresse att belysa.

  Mikael Martinsson

  Sportchef