Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

bildbyline ingemar eriksson

Bygg bort bostadskön

Svar

till Johanna Palmelid (SD)

Insändare. Det tål att upprepas att ca 55 000 står i kö hos Varbergs Bostads AB och att kötiden är ca 11,5 år, enligt VBAB. Det tål också att upprepas att insatslägenheterna kostar mellan 2 till 9 miljoner ungefär, att nybyggda hyresrätter är mångdubbelt, ibland tredubbelt, så dyra som det gamla beståndet. Det tål vidare också att upprepas att när det gamla beståndet renoveras, så pressar man upp hyrorna rejält även där. Om detta har Johanna Palmelid ingenting att säga. Ingenting alls.

Om den totalt havererade bostadspolitiken har dock vi i K mycket att säga. Avbolagisera VBAB. Gör om till ett kommunalt verk. Då kan bostaden bli en social rättighet, inte en handelsvara. Dra bort hyresrätterna från marknadsspekulationen helt enkelt. Vidare skapa en egen kommunal byggdivision, där de som arbetar har svenska löner och svenska kollektivavtal. Då skulle vi också motverka den lönedumpande arbetskraftsimport som Johanna Palmelid och hennes partikamrater vill ska fortsätta. Detta är helt nödvändiga åtgärder för att hyrorna skall bli lägre och folk skall ha råd.

Johanna Palmelid vill att vi skall respektera varandra i debatten. Då får hon nog själv börja leva upp till det. Vi har aldrig påstått att alla flyktingar i Varberg bor vid återvinningsstationen i Veddige. Vi gav där ett dagsaktuellt exempel. Vidare får hon nog själv också förklara hur hyresnivåerna kraftigt skall sänkas i Varberg, för att alla varbergare skall ha råd att kunna hyra en lägenhet. För bostadspolitiken i Varberg är havererad, oavsett några enstaka flyktingar eller ej. Det är det de handlar om.

Ingemar Ericsson (K)

Kommunistiska Partiet

Varberg

 

MEST LÄST