Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Bilda en fackförening för de i utanförskap

Svar

Jag är redo att ta över

Insändare. En del frågor som jag tycker uppstår efter att ha följt häxjakten på de som har assistans, står utanför arbetsmarknaden, de som har sjukpenning ,har sjukersättning, arbetslösa, socialbidrag osv .

Räknas inte dessa i samhället enligt gemensamt tänk hos Socialdemokraternas valmanifest? Den här grupperna får lida för de har ingen möjlighet att driva sina frågor. De har låginkomst och ingen som för deras talan.

Det är samhällets plikt att se till deras rättigheter och jag skulle vilja se en "fackförening" för den gruppen som betalas av kommunala bidrag så det blir en gemensam plattform som för deras talan.

NSPH nationell samverkan för psykisk ohälsa är en plattform som visar att det går.

Rulltrappeprojektet vi drev är ett bevis på att det går att samarbeta mellan ASF arbetsintegrerande Sociala Företag och ideella föreningar.

Det gör mig ledsen att läsa när ledande politiker som nu Per Svensson helt missar att ta med dem när han skriver i sin text om vilka grupper som de stöder.

Har röstat på Socialdemokraterna i mina första val men de är alldeles för mycket på individualistisk rikedom i dag. Hoppas att de återgår till vänstra sidan av sin politik och slutar följa högertrafiken som finns i samhället

Mikael

för ett rättvisare samhälle

 

MEST LÄST