Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

förskola
Förskolebarn. Barn har givetvis förmågan att knyta an till fler vuxna än en, men inte till hur många om helst!

Besparingar i dag – kostnader i morgon!

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Svar

på artikeln Budgeten viktigare än barnen? samt insändaren Lägg inte ned Apelvikshöjds förskola

Insändare. Att nedläggningen av Apelvikshöjds förskola är en besparing som varken gagnar barn, föräldrar eller personal är givet. Håller med skribent G Nordblad om att koncentrera för stora barngrupper = problem. Struktur, stabilitet och förutsägbarhet är övriga viktiga komponenter för att känna trygghet på förskolan.

Barn har givetvis förmågan att knyta an till fler vuxna än en, men inte till hur många om helst! Hur resonerar beslutande politiker kring ”storförskolorna” som nu byggs i Varberg? Där går cirka 180 barn med många olika roterande vuxenkontakter? Har man professionellt stöd från barnpsykologer gällande detta upplägg? Påfundet handlar inte om pedagogisk utveckling utan om att spara pengar! I slutändan leder detta kortsiktiga tankesätt enbart till mer kostnader ur ett samhällsekonomiskt perspektiv.

På ”storförskolorna” ska man visa sig ”duktig” genom att möblera om personal i ”storhuset” och täcka upp för varandra vid sjukdom eller vab. Vad tror beslutande politiker att konsekvenserna av detta blir? Det behövs nog ingen Einstein för att räkna ut att det leder till pressad, stressad personal som tvingas arbeta över eller ändra sin arbetstid inom kort varsel. Ett tips till politikerna: Ta kontakt med kommunhälsan och se efter hur många pedagoger från såväl förskola som skola som hamnat där på grund av utbrändhet? Det är arbetsgivarens ansvar att se till så personalen har en hälsosam arbetsmiljö!

För att sedan se ur vikariernas perspektiv så har vissa utbildade, erfarna och efterfrågade pedagoger valt att arbeta i vikariepool av olika skäl. Vad händer då de inte får några bokningar längre för att organisationen slimmats till det yttersta? Jo, de söker sig till en annan kommun och vips, så har Varbergs kommun gått miste om fantastisk kompetens.

Inom fem år behöver 77 000 pedagoger i Sverige rekryteras, enligt Skolverkets senaste prognos. Hur ska detta gå till? Jo, skapa attraktiva arbetsplatser! Ta tillvara på skickliga erfarna pedagoger istället för tvärtom!

Närbelägen betraktare

MEST LÄST