Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Alla vill satsa på barn och ungdomar

Svar

på ”Politiker i Varberg: Det händer mycket på ungdomssidan” (23/5).

Varberg. Insändaren försöker göra ett intryck av att Alliansen och MP samarbetat redan förra mandatperioden genom att dra fram ungdomshistorik vad som hänt under åren och det som händer denna mandatperioden och de speciellt tar initiativen.

Trevligt men jag ser ingen motsättning hos något parti egentligen att det inte bör satsas på barn och unga samt jämställdhet , lägg därtill hbtq-frågor i kultur och fritidsnämnden. Vi kan också nämna inkludering av utrikesfödda och nyanlända så får vi en fullständig bild.

Det här med att framhäva vissa partier eller ledamöter som bättre eller sämre än att andra ledamöter tycker jag är oroväckande. Beslut i kultur- och fritidsnämnden tas ofta i samstämmighet och konsesus. Det här med att framhäva majoriteten tycker jag inte passar in då vi alla är för det som skrivs i insändaren.

Jag vet inte om insändarskribenterna tycker det ska finnas majoriteter och minoriteter i verksamheterna också i själva verket vill vi väl i så fall lyfta vissa underrepresenterade så att det blir en vi-känsla. Jag vill härmed bara säga att jag står bakom allt som skrivs i insändaren även om jag var i ”minoriteten” förra mandatperioden och mestadels befunnit mig i ”majoriteten” denna mandatperioden. Men det verkar som några har ett hävdandebehov bland politikerna att de är förmer än oss andra när vi egentligen är överens.

Pierre Ringborg

oberoende ledamot i kultur- och fritidsnämnden

ersättare i kommunfullmäktige

MEST LÄST