Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Ännu inget besked för boende på Åkaren

Svar

Har Bagge fått Fridolins kolbit i ögat? (4/7).

Insändare. Med anledning av den infekterade diskussionen mellan Miljöpartiets Martin Bagge och Kommunisternas Bengt Johansson vill jag som en av de berörda ge följande kommentar och hålla mig till den lokala anknytningen som startade diskussionen.

Jag träffade på en person angående den blivande exploateringen i kv Snidaren där det ska byggas bostadsrätter och hus ska rivas. Söder om Åkaren (där jag bor) i kv Krukmakaren ska det rivas två hus och samma sak det blir bostadsrätter även där.

Varbergs Bostads AB har nu fått nya ägardirektiv så även de kan hänga med i spekulationssvängen. Vad som händer med husen de köpt i kv Åkaren återstår att se. Men en sak är klar att alla de 25 som bor där ska slängas ut nånstans okänt var.

De tiotal personer som bor på akutboendet på Åkaren har ännu inte fått besked vart de ska ta vägen. De kan ju börja med dem. Men en sak står klar och det är att det är ingen liten renovering som planeras i kv Åkaren. Sedan om det blir dyra hyresrätter eller billiga bostadsrätter kan ju kvitta. För de som bor på Åkaren i dag är det ingen tröst vilket det än blir. Vi har bara fått besked att vi ska ut från våra boenden på Åkaren.

Pierre Ringborg

Varberg

politiskt aktiv och boende på Åkaren

 

MEST LÄST