Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Ge Varberg både musik och blomster

Om varbergarna ska få möjlighet att tycka till, lås då inte förutsättningarna från början.

Ledare 12/11. Måste det vara antingen eller? Är det kört att kombinera en grönskande park med publikdragande konserter? Ja, varbergarna måste välja, hävdar Liberalernas Tobias Carlsson.


Det känns varken riktigt sant, eller vidare liberalt.


Inte för att en nobelpristagare knackat på porten på sistone. Men att en legendar som Bob Dylan skulle kunna tänkas göra entré nere vid Societetsparken är inte fullt så långsökt som det låter. Det var nämligen vad som hände i en stad söder om Hallandsås 2014. En julikväll klev han upp på scenen i Sofieros vackra slottspark och spelade för en publik på 7000 personer.


Även Trädgårdsföreningen i Göteborg visar med sin konsertverksamhet att det går att kombinera det där med att lukta på rosor och att lyssna på musik.
Men parken kan inte klara hur stora konserter som helst, invänder kanske någon. Och visst finns det gränser. Varberg har inget Ullevi, inte ens ytan vid Fästningshörnan (som är kommunens alternativ för de riktigt stora konserterna) kan konkurrera med den arenan. Men visst kan och bör Varberg utnyttja alla de olika scener och möjligheter vi har för att dra hit olika evenemang.


Ordföranden för Hamn och Gatunämnden har sin uppfattning klar. Men han är inte sämre politiker än att kommer med en sportslig uppmuntran till debatt om Societetsparkens framtid. Att fånga in medborgarnas önskemål är alltid en bra idé – vilket andra exempel från Varberg tidigare visat. Helst borde man kanske ha börjat i den änden, innan förvaltningen lade ned en massa kraft på att ta fram i princip byggfärdiga förändringsförslag. Men bättre sent än aldrig. Ska det bli en verkligt öppen och livlig debatt är det dock ytterst angeläget att varbergarna inte uppfattar det som att förutsättningarna är tämligen låsta från början.

MEST LÄST