Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Hallänningar blir vinnare

En budget för alla som vill jobba, jobbar och har jobbat.

Med moderaternas budget blir hallänningarna vinnare. För Halland skulle det innebära att sex av tio personer i länet skulle få sänkt skatt samtidigt som vi kan stärka våra offentliga kärnuppgifter; skola, vård och omsorg samt rusta för sämre tider. Moderaternas har därför presenterat en budget för alla som vill jobba, jobbar och har jobbat. 

I vår budget stärker vi arbetslinjen och gör det mer lönsamt att arbeta. Vi sänker skatten med en tydlig inriktning mot vanliga löntagare och de med lägre inkomster. För en heltidsarbetande familj med en busschaufför och en undersköterska med två barn handlar det om nästan 1000 kronor mer per månad. För en ensamstående över 65 år som arbetar heltid innebär detta 700 kronor mer per månad. Genom att låta fler med lägre inkomster få behålla mer av sin lön kan fler drömmar gå i uppfyllelse. Barnen kan få börja med den där idrotten de alltid drömt om, mamma och pappa kanske äntligen har möjlighet att åter gå till restaurangen där de hade sin första dejt och en ensamstående mormor kan åka och träffa sina barnbarn. Samtidigt ökar efterfrågan på tjänster och varor vilket i sin tur ger fler skatteintäkter. Det handlar alltså om grundläggande rättvisa, men också om att bygga Sverige starkare.

Vi måste belöna alla de människor som bär upp vårt samhälle och de måste nu både höra och märka att Sverige bryr sig om deras slit. Samtidigt står vi inför seriösa utmaningar som måste hanteras. I och med att allt fler blir allt äldre så är det enda sättet att långsiktigt klara välfärdens finansiering att vi jobbar mer och att vi jobbar längre.

Moderaterna har därför presenterat en samlad reformagenda med tydligt fokus på att det ska löna sig att arbeta, fler jobb, bättre integration och viktiga trygghets- och välfärdssatsningar. Samtidigt måste Sverige rustas inför tuffare tider genom en ansvarsfull ekonomisk politik.

MEST LÄST