Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

På väg norrut. 22-årige Mattias Roth tänker pröva sina vingar i HK Varberg kommande säsong.

Ännu en Drottspelare på väg till HK Varberg

HK Varbergs satsning mot Allsvenskan fortsätter. Ännu en Drottspelare är på väg till klubben. Mittsexan Mattias Roth, 22, förväntas i morgon skriva på ett ettårskontrakt.

För en knapp vecka sedan bestämde sig Tobias Bengtsson för att återvända till HK Varberg. En jätteförstärkning bara det. Men Varberg fortsätter att locka till sig överblivna talanger från elitserieklubben Drott. Mattias Roth, med tre säsonger bakom sig i klubben, har bestämt sig att gå i Bengtssons fotspår.

– De vill ju avancera i seriesystemet och vi kommer att få ett starkt lag. Det känns häftigt att kanske få vara med på en resa a´la Aranäs och vara en bidragande orsak till det, säger Roth som gjorde 36 mål på 31 framträdanden under sin tid i Drott.

Vad kommer du främst bidra med?

– Jag vill ta ett stort ansvar, i Drott har jag varit en bakgrundsfigur, nu vill jag bli en nyckelspelare. Jag tror att jag kommer utvecklas mycket av det, säger han.

Han fick ganska mycket speltid i Drott i höstas. Men efter ett tag blev Christoffer Johansson förstavalet och Roth hamnade på bänken. När klubben dessutom värvade Hans Karlsson såg 22-åringen ingen framtid i Halmstad-klubben.

– Jag hade kanske inte fått spela något alls och det känns inget utvecklande. Det känns inget roligt att spela i B-laget, säger han.

Varför lyckades du inte bättre i Drott?

– Det handlar mycket om självförtroende. I stället för att slappna av och ha kul har jag känt att jag måste in och prestera. Då har det låst sig och jag har inte fått ut det jag vill, menar Roth.

Han åker till Varberg i morgon för att komma överens om de sista detaljerna och skriva under kontraktet på ett år.

Då övergången inte är helt klar ligger därför HK Varberg lågt.

– Jag hoppas att det löser sig på torsdag, jag vill inte ropa hej för tidigt. Men om det löser sig så är det jättebra. Han är en kille vi behöver, han har spelat i Elitserien och skulle ge bra stabilitet till de unga killarna vi har, säger Göran Bengtsson, elitansvarig i HK Varberg.

Den Karlskronafostrade mittsexan blir alltså den andra unga spelaren på kort tid som lämnar Drott. Dessutom har 19-åringarna Johannes Grönlund och Anton Halén varit och tränat med HK Varberg. Den sistnämnde har kommit överens om en fortsättning med SM-tvåan men vänsternian Grönlund kan tänka sig en flytt norrut.

– Varberg är absolut ett alternativ. Jag har umgåtts mycket med Roth och vill spela i ett A-lag. Men jag har tränat med flera klubbar. Det står väl mellan Drott, en division 1-klubb, Varberg och en annan division 2-klubb. Jag bestämmer mig nog om någon vecka, säger Grönlund.

Förutom de ovan nämnda spelarna har Varberg varit i kontakt med ytterligare några namn. Med andra ord är det inte slutvärvat för den storsatsande klubben.

– Vi är ute efter fler killar, det kan jag inte sticka under stolen med. Vi har kontakter ute med fler spelare, säger Göran Bengtsson.