Fusk. Skolan är ett exempel där kunskaperna stadigt sjunker medan betygen stiger!
Fusk. Skolan är ett exempel där kunskaperna stadigt sjunker medan betygen stiger!

Ett lotteri med skattepengar

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

ANNONS
|

Svar

Den stora frågan besvaras inte

Insändare. Jag vet inte var Bergendahls gräns går för hur stor vinst de som driver skattefinansierade företag bör ha. Kanske 100 procent rentav? Det är lite konstigt att just kapitalister som samtidigt vill ha låga skatter behöver så stora bidrag! Det finns en gammal princip ”skatt efter bärkraft – bidrag efter behov”, mycket klokt tycker jag!

Jag har inga problem med att företagen inom vård, skola och omsorg tar ut hur stora vinster som helst, bara det är deras kunder som betalar. Först då kan vi kalla dem privata.

Vi ser i dag hur de bidragsberoende företagen missköter sina uppdrag. Skolan är ett exempel där kunskaperna stadigt sjunker medan betygen stiger! Fusket frodas, inte bara bland eleverna utan också genom påtryckningar från föräldrar, rektorer och ägare. Lärarna utsätts för press att höja betyg som eleverna inte förtjänar. Hur skall en arbetsgivare i framtiden kunna bedöma en arbetssökande som utexaminerats från en sådan skola? Samma sak med de bidragsdrivna vårdföretagen som tagit kvalificerad och av skattebetalarna utbildad personal till att hantera blessyrer och småkrämpor medan sjukhusen dränerats på kompetens.

ANNONS

Nej, låt alla få en likvärdig och pålitlig samhällsservice utan att behöva välja i ett lotteri där skattepengarna i slutändan hamnar i Panama och andra paradis. Moderaterna vill ju också att alla skall arbeta så för att vi skall slippa de arbetsfria inkomsterna, så höj skatten på kapital och och återinför förmögenhetsskatt, arvsskatt och fastighetsskatt . Det finns såklart ingen ursäkt för att sitta med miljarder på banken när ingen hinner utnyttja pengarna under en normal livstid.

Skattmas

ANNONS